Peloponnesos 25-27.3

Förra helgen åkte vi till halvön Peloponnesos med ESN från ett annat universitet (University of Athens, eller Kapa) och eftersom det var Greklands nationaldag den 25.3 så åkte vi redan på fredag. Totalt var vi 76 stycken som var med på resan och det resulterade naturligtvis i att en stor del av resan bestod av att vänta och åter vänta.

Platserna vi besökte var Monemvasia, Sparta (där vi övernattade), Dirosgrottorna, Gythio och Mystras. Monemvasia är en stad som är byggd på en sluttning vid havet (se wiki-länken) och det var en av de finaste ställena på hela resan. Mystras var också en fin plats, dock lite jobbigt att gå upp och ner. Sparta var inget att se faktiskt och grottorna i Diros förstördes av att vår båtförare var en elak gammal gubbe.

Totalt var det en riktigt kiva resa, väl värd sina 70 euro men människorna från Kapa var faktiskt inte så trevliga så Arlette, Dana och jag hängde mest med varandra. Och resans höjdpunkt var lunchen i Gythio på lördag då vi bara satt och juttade, åt skaldjur och drack vin. :)

1. Stund i solen i Monemvasia. 2. Mystras. 3. Paus på väg ner från Mystras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0