Öluffandet

Tidsplanen för öluffandet ser ut som följande:

18-20.4 Milos
20-23.4 Sifnos
23-24.4 Ios (tyvärr bara en dag eftersom färjorna var fulla)
24-28.4 Naxos
28.4-1.5 Mykonos, och wappenfirande där. Fast ärligt talat kommer wappen antagligen att gå mig lite förbi i år...


Hotell och färjor bokade så det är bara att hålla tiden!

Greek style

Vi har äntligen lärt oss hur man effektivast studerar i Grekland. Man gör det i bikini på balkongen.

Country dinner

Häromdagen hade vi country dinner med mina kämppisar. Jag gjorde finsk fisksoppa med kallrökt lax, Sergio gjorde spansk tortilla (det enda han påstår sig kunna kocka) och Dana gjorde sparris med bacon och ost som bidar från Holland. Supermätta blev vi!

Meteora 9-10.4

Meteora är en konstig plats, men helt otroligt vacker och fascinerande.

Meteora är klippformationer som stiger upp ur ingenting (typ platt land) i centrala Grekland dit vi åkte med tåg som tog 5 timmar. Uppe på klippformationerna byggde munkar kloster under 1300- och 1400-talet för att gömma sig från turkarna som härjade i Grekland. I början var enda sättet att ta sig upp via repförsedda korgar.

Nuförtiden är Meteora en av Greklands mest besökta platser och sju av klostren kan man besöka. Dom varierar ganska mycket i storlek; det största, Megalo Meteorou, var som en liten stad inuti medan de mindre var mer modesta. I ett av klostren har delar av Bond-filmen For your eyes only spelats in och Linkin Parks album Meteora är döpt efter den här platsen. Hela området påminner lite om en sci-fi-film och Meteora är definitivt något som jag skulle rekommendera vemsomhelst att besöka. Resan dit är dessutom fin, man åker tåg mellan klippväggar och berg röda av blommande anemoner. Ganska tufft!

Kjol var man tvungen att ha på sig som kvinna i vartenda kloster (man fick låna vid ingången) och det var faktiskt ingen skillnad om man hade byxor som täckte benen: det skulle vara kjol ändå.

Hej hallååå!

Jag vet att jag än en gång har varit riktigt slö med att blogga. Men ni är ju inte direkt världens aktivaste läsare heller och jag skriver ju främst för mig själv så ingen kan väl egentligen klaga.

Jag har för tillfället påsklov! Fick egentligen redan på tisdag utan att jag visste om det eftersom min föreläsning på onsdag inhiberades och nästa gång jag ska infinna mig på föreläsning är 2.5. Sweet! Imoron åker vi på Sailing Party och jag håller tummarna för att vädret är bra, eftersom dom lovat lite sämre till helgen. Sen på måndagen åker jag och öluffar i två veckor, så bye bye Athens tills den 1.5. Jag kommer att ta datorn med under öluffandet så om det finns WiFI så kan jag vara online åtminstone stundvis.

RSS 2.0